Anmälda till SM: 2

 Resultat

  Gamla Mästare
  RM resultat
  SM 1997
  SM 1998
  SM 1999
  SM 2000
  SM 2001
  SM 2002
  SM 2003
  SM 2004
  SM 2005
  SM 2006
  SM 2007
  SM 2008
  SM 2009
  SM 2010
  SM 2011
  SM 2012
  SM 2013
  SM 2014
  SM 2015
  SM 2016
  SM 2017
  SM 2018
  SM 2019
  SM 2020
  SM 2021
  SM 2022
  SM 2023
  SM 2024
  Mästarnas Mästare
   Rapport från Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare - en tävling för alla som vunnit SM-guld under året

Mästarnas Mästare är tävlingen där alla årets SM-guldmedaljörer möts och seglar mot varandra för att kora årets ”Mästarnas Mästare”. Det brukar vara ca 40 st Guldmedaljörer med besättningar som är med på tävlingen! De 16 bästa besättningarna efter grundomgångarna går vidare till en semifinal. Det är sedan en final med de 8 bästa besättningarna från semifinalen.

Tävlingen seglas i kölbåten J70 och det är tillåtet att vara 3-5 personer i besättningen. Tävlingsformatet är Sprintformat, vilket innebär korta race på max 15 minuter och 8 båtar i varje start. Intensivt, snabbt och spännande att både segla och kolla på.

 

Mästarnas Mästare 2020 i Marstrand 

Trissjolleklassen representerades av följande besättning på Mästarna Mästare år 2020, Marstrand. De kom på en på en fin 19:e plats av totalt 40 besättningar. De hade en tuff start där de kom 7:a och fick  två straffpoäng i första seglingen pga en kontakt med en annan båt, dvs totalt 9 poäng. Efter det seglade de riktigt bra med placeringarna totalt 9,3,1,4,5. Hade de inte fått de extra straffpoängen hade de kvalificerat sig bland de 16 främsta och fått segla semifinal. 
 

Claes Gilborne SS Kaparen Trissjolle
Johan Mossberg Hjuviks BK  
Martin Nilsson Hjuviks båtklubb  
William Holt Hjuvik Båtklubb/ RORC

 

Mästarnas Mästare 2018 i Marstrand - seglat bra, men kom dåligt…

Vi, jag och Maja Wikman som är året SM-guldmedaljörer i Trissjolle och 2-krona är stolta att representera både Trissjolle och 2-krona under Mästarnas Mästare!

Det var som vanligt ett roligt och tight Mästarnas Mästare!

För vår del seglade vi riktigt bra, när vi väl seglade. Manövrar, besättningsarbete, taktik och fart kändes riktigt bra, men….

Det funkar inte att tjuvstarta i två av fem race, det funkar inte att få två straff i ytterligare två race. Det är allt för bra seglare med och banorna är för korta för att kunna hämta upp dessa misstag. Det vi tar med oss är att vi alltid seglade upp oss i fältet efter misstagen, så det var ljuspunkten. Min timing i starterna var inte bra och jag borde seglat med större marginaler och mindre risk, än jag gjorde. Det gjorde att vi kom i situationer som var onödiga att hamna i, istället för att lita till vår fart och taktik och segla säkert.

Vi hamnade i år utanför topp-16 och möjligheterna att nå vårt mål att komma till semifinal. Vi slutade på en 24:e plats totalt av 46 besättningar, men bara tre poäng från semifinalplats. Det visar på hur tight fältet och poängen var under tävlingen.

Stort tack till fantastiskt besättningsarbete Maja Wikman, Magnus Sjögren, Mathias Beckman och Mikael Moge. Det känns så tryggt att segla med er och alltid veta att allt funkar som det skall! Vi kommer igen nästa år, hoppas vi! Det gäller ”bara” att vinna ett SM, och det är inte så bara….

Presentation av vår supercrew från vänster i bilden:

- Maja Wikman, Fördäckare
- Mathias Beckman, Undanvindstaktiker och fördäckare
- Mikael Moge, Storskotare och stortrim
- Magnus Sjögren, Krysstaktiker, fock och gennakertrim.
- Björn Sandberg, Rorsman

 

Mästarnas Mästare 2017 i Marstrand 

Mästarna Mästare är en tävling för alla som vunnit ett SM-guld i segling under året, samt ett antal Wild card som brukar gå till landslagsseglare. Tävlingen seglast som en Sprinttävling med många heat som varar 10-15 minuter. 

Trissjolleklassen representerades i år av Björn Sandberg, Magnus Sjögren, Mikael Moge och Mathias Beckman. Björn Sandberg vann SM-guld i Trissjolle 2017 och Magnus Sjögren vann SM-Silver 2017, så det var bra representation av Trissjolleseglare med i besättningen. Extra kul är att fjolårets Trissjolle SM-guld mästarinnor Klara Wester och Rebecca Nestler också seglade Mästarnas Mästare även i år.  Denna gång representerade de OS båten för damer "49er FX" tillsammans med en annan 49er FX besättning via ett Wildcard. Det var alltså många duktiga Trissjolleseglare med på årets tävling. Det bevisar devisen "Kan du segla Trissjolle - kan du segla allt!". 

Vi seglade bra och säkert i de fyra grundomgångarna och tog oss till semifinal som 4:a av 38 besättningar. Vi gick även direkt vidare från semifinalen efter att ha vunnit vår semifinal. I finalen kom vi slut 5:a. Vi är väldigt nöjda med att återigen vara i final på Mästarnas Mästare och kunna representera Trissjolle på ett så bra sätt där!

                
Mathias Beckman, Mikael Moge, Magnus Sjögren, Björn Sandberg 

Nedanstående är skrivet av Björn Sandberg för att summera årets Mästarnas Mästare

Mästarnas Mästare är nu slut för denna gång. Det är en tävling som för vår del är höjdpunkten på säsongen. Det är alltid säsongens mål att vinna ett SM i någon klass för att få vara med på just den tävlingen. 

I år representerade vi Trissjolle/2-krona efter att ha vunnit SM-guld i båda klasserna. Trissjolle vann jag tillsammans med min sambo Linnea Petersson. I 2-krona gastade jag till bästa seglarkompisen Magnus Sjögren. 

Jag och Magnus Sjögren har nu seglat Mästarnas Mästare totalt 7 av 11 gånger (om vi räknat rätt). Vi har representerat inte mindre än fyra olika klasser genom åren som vi tagit SM-guld i: Trissjolle, Snipe, C55 och 2-krona. Vi får se om det kan bli en femte klass till nästa år, vilket skulle vara riktgt kul! 

Vi har i helgen haft med oss en super crew till tävlingen i form av Mathias Beckman, Västerås och Mikael Moge, Stockholm. En förutsättning för att prestera bra på Mästarnas Mästare är att ha med en riktigt bra besättning! Det är korta banor där båt-båt taktik och båthantering blir extremt viktig. Det är därför så otroligt skönt att veta att vi i besättningen kan lita på varandra och och att vi vet att vi kan lösa alla situationer oavsett hur knöliga tex nedtagningarna av gennakern blir. Jag vet att de andra tre i besättningen löser allt, oavsett på vilket sätt jag råkar placera båten. Det ger en otrolig trygghet i båten! 

Magnus Sjögren, ja vad skall man säga?! Ni som inte seglat med honom förstår inte hur duktig strateg och taktiker han är. Det är så otroligt skönt att ha med honom i båten. Jag kan själv helt släppa var vi är på banan och varför vi seglar dit vi seglar. När Magnus säger att nu är det dags att slå - då är det bästa absolut bästa tillfället att slå. Han har då hittat något skift, by eller annat kul så att vi tar den bästa vägen på banan. Den tryggheten är ovärderlig, så att jag kan försöka koncentrera mig på att försöka styra skutan. 

Mathias Beckman är säkerheten själv på fördäck! Han har seglat många olika båtar och har bla en 49er. 49er seglingen har resulterat i att han givit många ovärderliga tips om hur vi skall förbättra vår gennakersegling och manövrar. Just att kunna veta att oavsett vad jag hittar på för manövrar så kommer gennackern upp, ner, gippas utan problem och snabbt. Han tar även över strategin på undanvindarna för att hitta snabbaste vägen i vrid och vindpuffar med bravur. 

Mikael Moge, ja det han inte kan om olika båtar, all segling som sker i världen, material val, profiler är inte värt att veta. Han är som en mänsklig seglingsWikipedia -fråga om något så får du alltid ett uttömmande svar. Jag blir varje år lika imponerad över hur mycket han kan om segling, seglare och båtar! Mikael är vår storskotare och ser till att vi har bra höjd och tryck i båten, vilket funkar kanonbra.

Ja, som ni förstår har jag bästa tänkbara besättning! Det är är därför vi seglar så bra från år till år på Mästarnas Mästare. Det är därför synd att det mest är mitt namn som skeppare som framkommer, för jag har den lätta biten att bara sitta bak och styra! 

Detta blev ett långt inlägg, så jag vet inte om någon orkar läsa den. Det är dock viktigt för mig att alla förstår att det är vi som ett team som gör våra framgångar möjliga, inte jag! 

Ett stort tack till Magnus, Mathias och Mikael! Utan er hade jag aldrig nått så långt resultatmässigt! 

Hur gick det då? 

Året Mästarnas Mästare resulterade i en tredje finalplats på rad senaste tre åren! De senaste åren har vi resultraden 3,5,5! Ett facit som vi är väldigt stolta över!

I Mästarnas Mästare möts alla som vunnit ett SM-guld under året och många av Sveriges landslagsseglare. Det är alltså många av Sveriges bästa seglare som gör om titeln. Att vi kan vara med och konkurrera där känns riktigt kul och hedrande!

I år 2017 blev det alltså en 5:e plats i finalen. Vi gjorde också en riktigt stabil och bra grundomgång där vi blev 4:a totalt efter fem race. Klart vi har haft lite stolpe in också under våra seglingar också. Utan lite tur kan man inte komma bra på denna typ av tävling där det är extra mycket chans som spelar in. Men att ha tur tre år i rad och ta sig till final hoppas jag även visar på att vi håller en hög nivå på vår segling på Mästarnas Mästare. 

Tyvärr levererade jag en riktigt dålig start i finalen och vi fick ducka hela fältet efter starten. Detta gjorde att jag inte gav oss chansen att tävla om bättre placeringar denna gång, tyvärr. Besättningen gjorde som vanligt ett kanonarbete och vi seglade i alla fall upp till en 5:e plats. 

Men nästa år.... 

Återigen tack till hela teamet som seglat i helgen. Detta gjorde vi bra i år igen!

Magnus Sjögren, taktik, strategi, gennaker, focktrim. 
Mathias Beckman, fördäck. strategi undanvind, focktrim.
Mikael Moge, stortrim och gennaker.

 

Mästarnas Mästare 2016 i Båstad


Lovisa KarlssonKlara WesterRebecca Netzler och Holger Tidemand.

Klara Wester och Rebecca Netzler med besättning seglade fantasiskt bra på årets Mästarnas Mästare och kom 6:a finalen i Båstad. 

De är den första kvinnliga besättningen att vinna Trissjolle SM! Klara och Rebecca från Göteborgs Kungliga Segelsällskap seglar normalt OS-klassen 49er FX och siktar på ett deltagande i OS 2020.
 

Search Magazine ställde även några frågor till Klara och Rebecca inför deras deltagande på Mästarnas Mästare. Originalartikeln finns på  Search Magazines hemsida.

I serien "Svenska Mästare" lyfter vi fram alla svenska mästare i Sverige som har en biljett till Mästarnas Mästare senare i höst. Den här gången är det dags för vinnarna i Trissjolle, Klara Wester och Rebecca Netzler  

1. Som vinnare måste man få frågan, hur känns det?

Det kändes magiskt att få slå alla trissjollelegender. Det var min och Netzlers första vinst tillsammans och vi älskade det.

2. Kommer du ihåg sista racet och känslan av veta att ni vunnit?

Jag minns det sista racet som ett helt vanligt race och känslan efter var hemsk eftersom coach pappa Wester sa att vi kom tvåa. Efter ett tag fick vi dock bekräftelsen att vi var champs. 

3. Visste ni att ni hade chans på guld innan regattan startade?

Vi seglar extremt mycket, men inte trissjolle, vi förstod att vi hade chans men man skall ha stor respekt för trissjollegubbarna.

4. Är ditt team självklart inför Mästarnas Mästare?

Mitt team är extremt toppat och vi kommer att ha många fina kvalitéer med oss ut på banan. Lita på det.

5. Hur kommer ni förbereda er?

All segling är bra segling så vi kommer att kriga på i vår FX men även försöka få in segling i J70. Vi har genomfört ett fystest på våra kandidater, där utveckling under en viss period är obligatorisk för att inte bli kickad ur teamet. Personligen kommer jag inte kolhydratsladda med pasta eftersom jag är gluten, men mitt team (inklusive jag själv) skall vara i topptrim.

6. Har ni någon hemlig taktik du kan dela med dig av?

Allt jag kan bidra med taktikmässigt är i samarbete med Ingemar Stenmark, ju mer man tränar desto mer tur har man.


Svenska Mästarinnor 2016 Rebecca Netzler och Klara Wester - historiska som första tjejbesättning som vunnit SM Guld i Trissjolle. 

 

Mästarnas Mästare 2015 i Båstad

Nu har vi återigen bevisat att Trissjolle är att räkna med i seglingens finrum på Mästarnas Mästare 2015!

Vi som representerade Trissjolle & 2-krona på Mästarnas Mästare var från vänster:
Magnus Sjögren (Dubbla SM-guld 2015, Trissjolle & 2-krona), Hampus Lennerhed,
Mikael Moge och Björn Sandberg (SM-guld 2-krona, SM-silver Trissjolle),


Magnus Sjögren, Hampus Lennerhed, Mikael Moge och Björn Sandberg

Rapport från Mästarnas Mästare där Trissjolle kom på pallen, 3:e plats, av 40 st Svenska Mästare och andra olympier...!!! Ganska bra, eller hur!

Vi som representerade Trissjolle & 2-krona på Mästarnas Mästare var Björn Sandberg (SM-guld 2-krona, SM-silver Trissjolle), Magnus Sjögren (Dubbla SM-guld Trissjolle & 2-krona), Mikael Moge och Hampus Lennerhed.

Vi ansökte hos SSF att få representera båda klasserna, eftersom vi ombord hade guldmedaljörerna i båda klasserna. SSF tyckte att det var en kul idé och därför stod det ”Trissjolle/2-krona” i seglet under tävlingen.

Vi startade första seglingen med en mängd misstag. Vi kom för långt i lovart i starten och kom inte in under lovartsmärket i starten och fick ”starta om”. Lyckades segla upp oss lite, men på sista slören fick vi problem att hålla gennackern och blev omseglade av två båtar och kom sist. Ingen bra början när vi visste att det behövdes i snitt placeringen 3-4 över alla kvalseglingarna för att lyckas komma bland de 16 bästa för att ta oss till semifinalen. För att nå snittet plats 3-4 fick vi inte få mer än 8 poäng totalt på de resterande tre gruppseglingar, dvs lika mycket som vi fick i första seglingen. Det kändes tufft att lyckas med det eftersom motståndet är vad det är på Mästarna Mästare, dvs bara Svenska mästare och Olympier i olika klasser.

Det blev inte bättre av att vi i segling nr 2 tjuvstartade och fick vända tillbaka. I det läget trodde vi att nu var det över… Vi seglade på och Magnus Sjögren var säker på att vänsterkanten skulle vara bäst, och detta efter att högerkanten varit bäst i flera race innan. Vi körde ut på vänster och fick riktigt fint tryck och lyckades komma upp till 3:e plats i racet. Vi hade fortfarande chansen till semi, om vi seglade fortsatt bra. Isabelle på Svenska Seglarförbundet meddelade också att de skulle lägga till en omgång, så att det blev totalt fem omgångar, istället för ursprungliga fyra. Detta gjorde att vi kände att vi fick ytterligare ett race att kunna plocka poäng på. Race nr tre och fyra gjorde vi bra starter och kunde segla vårt eget race, så det blev två andraplatser. Efter lördagens fyra omgångar låg vi på plats 15, så vi hade lyckats ta igen det vi förlorade från första seglingen. Det var dock många lag på samma poäng och ytterligare ett antal lag precis efter. I det läget kändes det som att den extra omgången vi blev så glada för kändes ”högst onödig”, nu när vi var på rätt sida strecket och egentligen klara för semifinal.

Inför söndagens sista omgång var det lite spänt. Vi trodde att vi skulle klara oss om vi kom 2a, och kanske med en 3a. Vi kom fyra…. Det blev mycket räknande i land för att se vad lagen som kunde hota fick komma som bäst och vi såg att vi hade chans om resultaten gick vår väg. I racet efter oss hade vi två konkurrenter som kunde hota, men de seglade bort sig och kom näst sist och sist. Då var det klart att vi var klara för semifinal och kunde pusta ut!

I semifinalen blev det en bra med jämn start. Det var fem båtar i bredd in till första märken och vi var längst i lovart. Vi diskuterade vi skulle sakta in och gå bakom dem för att kunna gippa direkt vid märket, men det blev svårt att få till det och vi fortsatte. Vi seglade lite extra högt på väg till slörmärket för att kunna falla av lite tidigare och förhoppningsvis kunna sätta gennackern innan de andra. Det lyckades ganska bra, samtidigt som flera båtar gippade vid märket. Det blev då mer plats för oss att fortsätta för styrbords halsar på länsen. Vi såg tidigt att vi var på rätt sida och hade lite mer tryck än de på andra kanten. Vi tvingades gå bakom en båt i rundningen som vi inte fick plats på och rundade nog runt fyra-femma. På kryssen upp ville Magnus och Hampus ut på vänstra kanten för att möta upp ett tryck som de såg var på väg. Tyvärr fick jag dålig känsla i båten efter rundningen, så både de framför och bakom gick bättre än oss. Vi fortsatte mot trycket och kunde sedan slå till babord upp till märket. Det var en skön känsla att kolla under bommen och se ner på många styrbordsbåtar som hade sämre tryck än oss och det började kännas att ingen bakom kunde hota oss. Kollade vi framåt hade vi två båtar framför oss vilket innebar att vi skulle ta en av de tre direktplatserna till finalen!!! Väl uppe vid kryssmärket valde vi samma sida på länsen ner och det kändes bra. CB66 som valde den andra gatebojen var främsta hotet. När vi kom till sista slörmärket fick vi sakta in för att inte komma för långt fram på dem som låg tvåa. Vi ville inte riskera något när tredjeplatsen var klar, utan rundade bakom dem och tog den höjd vi kunde på slören med gennacker för att ha fri vind på vägen till mål. Glada skratt och leenden hos oss alla på vägen in mot mål, nu var stora målet nått, FINAL!

Nu blev det en ganska härlig väntan på finalen. De andra seglade semifinal och vi behövde inte bry oss om ”andra chansen/återkval”. Vi gick för att äta under semifinal två och hörde i efterhand att det var en spännande segling med stiltje och puffar. Tur att vi slapp segla den semifinalen! Det blev sedan en lång väntan på att vinden skulle komma och till slut ströks ”andra chansen/återkvalet” för att tiden rann ut. Det började talas om att det inte skulle bli någon final och att resultatet i så fall skulle bli enligt grundomgången, dvs att vi skulle bli 13:e. Vi fick en båt tilldelad till finalen och skyndade oss ut för att markera att vi ville segla finalen och var redo. Precis när vi kom ut ur hamnen fyllde vinden på och det blev klart för start!.

I starten hade vi en bra start på gång med kontroll på alla utom två båtar i lovart om oss med 30 sek kvar. Tyvärr var alla lite tidiga och båten i lä ”CB66” tvingades seglade högt för att inte tjuvstarta och fångade upp oss och alla lovartsbåtar så att vi blev låsta i starten och kunde inte falla av och få fart i starten. En båt i lovart om oss satte gennackern, men det var för tight och de drev ner på oss som läbåt och fick ett straff. Då var vi av med en båt, men rundade trots det 6:a vid första slörmärket. Vi satte gennacker och fortsatte ut för styrbord. Hampus meddelade glatt att vi var på helt rätt kant och att det var mer tryck där vi var, jämfört med andra kanten. Vi kom ner till länsmärket när Matchracetjejerna felaktigt begärde plats och klämde sig in vid bojen. De fick ett straff, men störde oss helt klart i rundningen. Magnus ville fortsätta ut på vänsterkanten för att det såg ut att komma mer tryck där, samt att vi gått bättre där på undanvinden. Vi gick långt för styrbords halsar och det kändes bra. Vi slog över och såg att vi hade kontroll på alla utom två båtar. Melge 24 ledde med god marginal, men vi och OS seglare Josefin Olsson låg lika och kom för olika bogar och med oss för babord. Vi slog i lä om henne för att inte tvingas att gå bakom henne. Vi gick på olika kryssmäken i gaten och möttes nästa gång vi sista slörmärket. Tyvärr kom Josefin för styrbord och hade plats för märke, så det var bara att låta henne gå före. Vi hade 25 meters försprång till CB66 på fjärde plats och det var bara att njuta på sista slören in till mål och jubla för vår tredjeplats i hela Mästarnas Mästare!

Vi är otroligt stolta och glada för vår pallplats och ser tillbaka på en regatta med både ”stolpe ut” och ”stolpe in”, men förutom den första seglingens jumboplats seglade vi stabilt och bra och framförallt valde vi nästan alltid rätt väg på banan så att vi kunde segla oss upp genom fältet. Nästa år skall starterna bli bättre, så att vi kan segla ifrån, istället för ifatt;) Nu gäller det bara att kvalificera sig för Mästarnas Mästare igen nästa år, och det är ju inte det enklaste…..

Nu har vi återigen bevisat att Trissjolle/2-krona är att räkna med i seglingens finrum på Mästarnas Mästare!

Seglingshälsningar

Björn Sandberg, Magnus Sjögren, Mikael Moge och Hampus Lennerhed

 

Mästarnas Mästare 2014 i Båstad


Team Trissjolle: Håkan Ros, Sofie Ros, Bo Rogalin och Therése Ros


M.M.  avgjordes i J/70, som seglas med gennacker och var fantastisk att segla, allt satt på rätt plats från början, enkelt och funktionellt och ytan i sittbrunnen gav oss alla fyra (alla trissjolleseglare) i besättningen plats att jobba. Känslan i båten var distinkt, du kunde känna båten i hela kroppen.

Våra förberedelser var att titta på filmer om J 70-segling för att få en uppfattning om besättningsarbetet. Utifrån detta hade vi delat upp ansvaret för vad var och en skulle göra och torr-tränat gången i manövrar. Arbetsfördelningen fungerade i praktiken väl med någon akut justering, men tajmingen i manövrarna fanns av naturliga orsaker inte.

I varje race deltar 8 båtar. Det började med en halvvindsstart där det gällde att dels vara långt fram men också komma med fart, som vanligt alltså, men här var det tajt, en meter hit eller dit betydde mycket. Avgörande var också om du skulle sätta gennacker direkt i starten eller avvakta till länsen. Lovart eller lä-start spelade generellt inte så stor roll (startlinje-läflaggen låg något närmare märke 1), det viktiga var att ha fart. När gennackerlänsen startade hade vi i början svårt att avgöra i vilken vinkel vi skulle segla och lade oss för lågt och blev överseglade i lovart. Vid kryssrundningar överseglade vi oss i början (J 70 går högre än en Mustang jr!). Rundningar, sättningar, nedtagningar, gennackergippar fungerade men ovanan gjorde att de tog lite tid och utfördes något mekaniskt. Placeringen på kryssar lyckades bra, vi seglade alltid upp oss då. Vi var till slut 3 poäng från att komma till semifinal och med samträning i båten hade det inte varit omöjligt. Det vi tappade på var i de tekniska manövrarna, båtfarten i sig var inget problem.Detta innebar att vi fick totalt 17 poäng i grundomgången och slutade på 19:e plats av totalt 39 deltagande besättningar.

Alla race sändes på webb-tv, det var givande att se våra egna seglingar efteråt (på Svenska Seglarförbundets hemsida), det blev tydligt vad som vi gjorde bra och inte lika bra…..

Sammanfattningsvis var vi mycket nöjda med vår insats. Vindarna var svaga och vridiga och det behärskade vi helt ok, när det blåste i mot slutet fick vi alla en riktig kick, vi hade fått lite vana och det var nästan enklare att hantera båten då. J 70 var en sportig, funktionell men ändå ganska snäll racer och då du inte får hänga den så är inte besättningsarbetet så fysiskt tungt.

Arrangemanget fungerade väldigt bra, seglingarna flöt på enligt programmet, Marit Söderström är en utomordentlig speaker och lördagkvällens regattamiddag med priser till olika kategorier seglare och upptagning av bröderna Sundelin i seglingens Hall of fame var kul. Vid vårt bord hade vi snack med besättningen som vann SM i havskappsegling och som varit i Alicante och sponsorkört gamla V70 inför starten av VOR. En av killarna hade också seglat Mustang jr på Bolmen, han undrade om vi åtgärdat svajkölen!

 

Mästarnas Mästare 2013 i Båstad 


  Senaste till salu:
  06 Sep Trissjolle typ 4…

  Senaste köpes:
  11 Nov sejlklar Trissjolle …

  Senaste inlägg:
  21 Apr Hej! Saknar hela…

 

   
Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930 •  Skicka e-post