Anmälda till SM: 2

 Resultat

  Gamla Mästare
  RM resultat
  SM 1997
  SM 1998
  SM 1999
  SM 2000
  SM 2001
  SM 2002
  SM 2003
  SM 2004
  SM 2005
  SM 2006
  SM 2007
  SM 2008
  SM 2009
  SM 2010
  SM 2011
  SM 2012
  SM 2013
  SM 2014
  SM 2015
  SM 2016
  SM 2017
  SM 2018
  SM 2019
  SM 2020
  SM 2021
  SM 2022
  SM 2023
  SM 2024
  Mästarnas Mästare
   SM på Oaxen Båtklubb 2018

SM och Junior KLM i Trissjolle 2018 - Oaxen 28-29 juli 


Alla deltagarnsa under Svenska Mästerskapet i Trissjolle 2018 på Oaxens Båtklubb. 


SM och Junior KLM seglades helgen 28-29 juli på Oaxens Båtklubb, strax söder om Södertälje. 

Läs mer om årets SM på SM hemsida Trissjolle SM 2018.

Oaxen Båtklubb gjorde SM till en seglarfest med många arrangemang i samband med SM! Programmet för SM som var omfattande var följande:

- Torsdag 26 juli - Träningsdag och taktik/regelkväll 
- Fredag 27 juli - Sprinttävling
- Lördag 28 juli - SM fleetrace dag 1 
- Söndag 29 juli - SM fleetrace dag 2

Från Trissjolleförbundets sida vill vi verkligen tacka Oaxens Båtkliubb med tävlingsledarna Håkan Ros och Mikael Jakobsson i spetsen för ett fantastiskt bra genomfört Trissjolle SM! Allt funkade perfekt med hjälp av all tid och engagemang som ni alla i klubben lagt ner inför och under SM! 

Kolla in den skapade trailern inför SM 2018 via länken här Trailer SM 2018 Oaxen BK eller klicka på bilden nedan. 

 

Resultat Svenska Mästerskap i Trissjolle 2018

Prispallen under Svenska Mästerskap i Trissjolle:

Guld - 3045 Björn Sandberg och Maja Wikman, Jollekappseglarna Västerås
Silver - 5156, Ami Knee och Sten Ljungström, Ödsmåls Kappseglingsklubb
Brons - 1014, Bo Rogalin och Therese Ros, Linköpings Jolleseglare

 


Guld - 3045 Björn Sandberg och Maja Wikman, Jollekappseglarna Västerås

Läs Björn Sandbergs egna berättelse från förberedelserna inför och seglingarna under SM genom att klicka på denna länk Trissjolle SM 2018 - min berättelse eller klicka på bilden ovan.  Texten finns längst ner på sidan som ni länkas till. 

 


Silver - 5156, Ami Knee och Sten Ljungström, Ödsmåls Kappseglingsklubb


Brons - 1014, Bo Rogalin och Therese Ros, Linköpings Jolleseglare


Resultat Trissjolle SM 2018


Klicka på bilden för att länkas till SM resultatet på Oaxens BKs hemsida. Vinnande gast Maja Wikman kastsas i vattnet


Vinnande rorsman Björn Sandberg kastas i vattnet. 

 

Resultat Svenska Juniorklassmästerskap i Trissjolle 

Prispallen under Svenska Juniorklassmästerskapet i Trissjolle

Guld - Martin Due och Johanna Due 
Silver - Oscar Svärd och Albin Wickertz
Brons - Eric Juntorp och Emma Nielsen Guld - Martin Due och Johanna Due 


Silver - Oscar Svärd och Albin Wickertz


Brons - Eric Juntorp och Emma Nielsen 

 

Resultat Trissjolle Sprint, dagen före SM

Resultat Trissjolle Sprint 2018 

1:a plats - 5380, Joachim Stadig och Johanna Stadig 
2:a plats - 3045, Björn Sandberg och Maja Wikman
3:e plats - 5627, Anders Olofsson och Patrik Ekberg 
4: e plats - 5156, Ami Knee och Sten Ljungdahl
5:e plats - 2017, Hans Enström och Carl Axel Ridderstad 
6:e plats, 1014, Bo Rogalin och Therese Ros 


Från vänster: Patrik Ekberg, Anders Olofsson, Johanna Stadig, Joachim Stadig, Björn Sandberg och Maja Wikman. 

Resultatet nedan är resultatet från kvalomgångarna för att kvalificera sig till finalen. I finalen nollställdes alla resultat och först i mål vann hela Sprinttävlingen!

 

Fotograf Hans Haak från Trissjolle SM 2018 - se alla bilderna!

Alla fina foton från Trissjolle SM 2018 har vi att tacka Trissjolleseglingens hovfotograf Hans Haak! 

Ni kan se alla bilderna från Trissjolle SM alla fyra dagarnas segling via denna länk Trissjolls SM bilder Hans Haak eller klicka på bilden på Hans nedan. Fantastiska bilder, kan vi lova! 

Ni som fotograferar själva vet hur mycket jobb det är att välja ut rätt bilder som skall sparas, men inte nog med det så finjusterar Hans alla bilder för att de skall bli så bra som möjligt. Vilket jobb... stort tack Hans! 


Hans Haak, alltid redo med kameran! 

 

Maja Wikmans egna berättelse från Trissjolle SM 2018

Mitt Trissjolle SM - Maja Wikmans berättelse om hennes upplevelser från årets Trissjolle SM på Oaxens BK!

Det hela började med att Björn Sandberg ringde och frågade om jag ville vara med på ett SM i Trissjolle. Ärligt talat så hade jag aldrig ens tittat på en Trissjolle innan vår första träning. När vi haft vår första träning insåg jag att Trissjollen var riktigt rolig! Den överträffade mina förväntningar, och nästkommande fyra träningar gick riktigt bra! Vi seglade spinnaker, och satte fartrekordet på 10,8 knop. (Yes!) Det var en härlig känsla när farten blandades med ren glädje. Efter sista träningen, den femte, så tyckte både jag och Björn att manövrar och det mesta andra satt som det skulle, så vi var helt redo för SM!

Väl framme på Oaxens båtklubb (OBK) så packade vi upp Trissjollen och förberedde allt inför träningsdagen. Alla båtar hade inte kommit, men några var där, och för första gången kunde vi faktiskt jämföra vår segling mot andra båtar. Fart, höjd, osv... Vi gick bra, men det fanns andra båtar som oroade både mig och Björn. Många av seglarna var otroligt duktiga och jag oroade mig mer och mer för själva SM-et.

Trissjolle Sprint 

Sprinttävlingen innefattade tolv heat och en final. Alla båtar seglade fyra heat vardera, och efter det fick de sex bästa tävla i finalen. Våra första tre heat gick otroligt bra, vi fick upp spinnakern snabbt och hade ledningen när vi passerade mållinjen. Det fjärde heatet kom vi två i. Detta ledde till en finalplats. Bara de sex bästa fick tävla i finalen, och det gjorde att det var tuffare motstånd.

Vi planerade en lästart, men den gick inte som planerat. Vi började segla för tidigt, gick på märket, och förstörde samtidigt starten för 1014 (Bo Rogalin och Terese Ros). Därmed fick vi gå ner under startlinjen pga tjuvstart och ta en straffsväng. Efter det fick vi bara börja tugga fart och höjd. Det såg ganska hopplöst ut, måste jag medge. 100 meter bakom första båt gjorde inte precis saken lättare. Men Björn, mästaren av uppsegling, fixade på något vänster så att vi slog på vrid, hade fri vind och gick högt med bra fart. Vi rundade kryssmärket bland de sista, och sedan var det min tur med spinnakern. Vi hissade den snabbt och den fyllde fint. Efter första länsen hade vi tagit ännu några båtar och låg topp tre, efter Ami Knee och Sten Ljungström.

På kryssen var det bara att fortsätta ta fart och höjd, och vid nästa kryssrundning hade vi tagit ifatt lite till. Nu var det bara snabbt upp med spinnakern och sedan fullt fokus. Vi fick tillräckligt med fart för att gå i mål som tvåa, efter Joachim och Johanna Stadig.

Trissjolle SM

”Riktiga” SM började på lördagen med att fixa i ordning båten och ha ett rorsmansmöte. Efter det var det egentligen bara att sticka ut på sjön och köra. Vi hade bra vind, som successivt skulle öka under dagen. Vi kryssade och kollade på kompassen när vi gick högt, respektive lågt. Vi kom ner till startlinjen lagom till varningssignalen. Starten gick bra, vi kom iväg med fart och redan vid första kryssmärket låg vi etta. Wow! Aldrig hade jag väl kunnat vänta mig en sådan bra start på SM. Vi fortsatte behålla ledningen tack vare att vi planade på slören. Tack vare det så kom vi upp i höga farter och drog ifrån rejält. Andra varvet gick ut på att bevaka och bibehålla ledningen.

Andra racet första dagen; fick en bra start, kom iväg bra och rundade första kryssmärket etta. På slören fick några båtar problem och välte, men vi kunde fortsätta segla spinnaker ändå. Vi kände oss helt enkelt tillräckligt säkra med att segla spinnaker, trots att jag i princip aldrig hade gjort det tidigare. Återigen gick andra varvet bara ut på att bevaka och bibehålla ledningen. Vi passerade mållinjen etta igen.

Tredje racet var en spännande kamp mellan oss, bröderna Henrik och Johan Abrahamsson samt Anders Olofsson och Patrik Ekberg. Jag och Björn hissade inte spinnakern första slörarna då vi kände oss lite osäkra på vinden. Anders och Patrik ledde länge och väl i racet men det blev i slutändan så att jag och Björn knep förstaplatsen, igen…, tack vare en fantastisk uppsegling.

Fjärde och femte racet gick i princip som de andra. Det var spännande och en jämn kamp, men i slutändan gick vi i mål som etta. Vi hade fantastiskt bra driv och fart i båten, och jag tror faktiskt att det var anledningen till att vi lyckades knipa ettorna, igen. Efter femte racet så stod det klart att vi vunnit Trissjolle-SM, trodde vi iallafall. Vi bestämde oss för att segla så bra vi kunde i sista racet också för att vara säkra. Man vet ju aldrig om man har fått en tjuvstart eller en diskvalificering i ett annat race.

Det sista racet gick väl något sämre, utifrån vår synpunkt. Vi trodde att vi åkte på en tjuvstart, och vände därför ner under startlinjen, trots att vi kunde räkna bort ett race. På grund av detta så kunde vi tyvärr inte ligga och tampas om topp-placeringarna vid första kryssmärket, och därför fick vi en rejäl uppsegling att fajtas med. Trots det lilla missödet så lyckades Björn, mästaren av uppseglingar, segla upp oss till toppen. Det var en jämn kamp på sista kryssen mot målet, och för ett ögonblick så trodde vi att vi kommit i mål som tvåa, vilket senare skulle visa sig vara en tredjeplats. Inte så illa alls.

Sammanfattning Trissjolle SM

Trissjolle-SM var en fantastiskt rolig upplevelse, som jag hoppas att jag får göra om i andra jollar också. Jag lärde mig så otroligt mycket under några få dagar och hela upplevelsen i sig var rolig och lärorik. Jag lärde mig extremt mycket hur man ser byar och kanter på vindstråk, hur man läser av en kompass för att kunna se om man går på hög kurs eller låg kurs, hur man ska trimma ett försegel för att kunna gå snabbt och bra och framförallt hur man seglar med spinnaker. Jag hade bara seglat med spinnaker en eller kanske två gånger innan jag satte min fot i en Trissjolle och redan efter fem seglingar så kände jag mig relativt säker på hur man skulle göra. Tack vare att jag lärde mig hur man ser vind på vattenytan så kunde jag läsa av vinden superbra på 2-krona SM senare in på sensommaren. Vem vet, kanske så var det bland annat tack vare det som vi lyckades knipa ännu en SM-titel :)

Allt det här kunde jag inte ha lärt mig om inte Björn hade frågat mig från första början; Vill du vara med på Trissjolle-SM?


Maja Wikman, 13 år, SM-guld mästarinna i Trissjolle

 

Rorsman Björn Sandbergs egen berättelse från Trissjolle SM 2018

Svenska Mästerskapen i Trissjolle - min berättelse!

Trissjolle SM 2018 – Svenska Mästare Maja Wikman och Björn Sandberg

Detta riskerar att bli en lång historia, men vi tar det från början…  (Läs längst ner den korta versionen som börjar med Summa summarum...;) Jag har i många år seglat Trissjolle med min sambo Linnea och vi har tävlat framgångsrikt i många SM tillsammans, både i Trissjolle, Snipe och 2-krona. Vid det här laget är vi väldigt samkörda när vi seglar tillsammans. Tyvärr så ville Linnea avsluta sin Trissjollekarriär i samband med att vi vann guld på Trissjolle SM 2017, ”sluta på topp” som hon formulerade det i sin avskedsansökan.

Problemet var då, vem skall jag segla med nu då? I en tvåmansbåt är gasten väldigt viktig för att nå ett bra resultat.  Jag funderade ganska mycket på vem och vad jag sökte i min nya gast. Det måste vara någon som har samma målsättning och ambition som jag, dvs målet att vinna SM! Det måste vara en duktig seglare och någon som kan lära sig allt som att gasta innebär med att ta ansvar för både fock, spinnaker och alla manövrar.  Det fanns begränsat med tid att träna inför Trissjolle SM, så den jag valde att segla med måste klara av att lära sig allt på fem träningar innan Trissjolle SM. Det måste vara någon som det är riktigt kul att segla med! En lång kravlista med andra ord och svårt att hitta någon som kan uppfylla detta!

Efter mycket funderande så valde jag att fråga Maja Wikman, 13 år, en klubbkompis från Jollekappseglarna Västerås, JKV. Hon är en duktig Optimistjolleseglare som precis slutat med Optimisten för att börja segla E-jolle. Visst hade hon semesterseglat med famljebåten och visste vad en spinnaker och fock var, men hon hade inte tidigare seglat tvåmansjolle. Hon var dock någon jag hade stort förtroende för och trodde skulle kunna klara uppgiften, trots den begränsade träningstiden.

När jag frågade Maja om hon ville gasta till mig på Trissjolle SM var jag direkt ärlig med att jag satsade för att vinna Guldet! Det var av två anledningar, dels att det var mitt mål, men även för att sätta lite press på Maja och se hur hon reagerade på målsättningen. Självklart blev Maja lite osäker, som alla både äldre och yngre skulle bli i den situationen, på om hon skulle klara av det och uppfylla mina högt ställda förväntningar. Hon ville i alla fall testa innan hon bestämde sig. Vi seglade en första gång och jag tror att hon redan där och då bestämde sig för att hon ville vara med, vilket var kul för mig att ha hittat en gast som ville satsa som jag.

Vi planerade in de kommande fyra träningstillfällena och hade en plan. Nästa träningstillfälle blåste det mycket, vinden pendlade mellan 7-9 m/s, inget nybörjarväder direkt. Jag tänkte att detta var ett bra tillfälle att testa hur mycket Maja tål med vind, fart och vågor. Vi satte spinnaker och jag provocerade båten så mycket jag kunde för att se vad jag fick för reaktion från Maja och var hennes gräns gick. Vi seglade på och planade snabbt i 11 knop, utan någon direkt reaktion från Maja. Vi tog ner spinnaker och jag frågade hur det kändes. Jag vet inte riktigt vad hon svarade, förutom att hon gillar när det går fort! Perfekt, tänkte jag, jag har hittat rätt gast till Trissjolle SM! Vi fortsatte träna och jag visade alla manövrar och hur hon skulle göra. På något enastående sätt så lärde hon sig det på en gång, utan att jag behövde repetera det. Just det att hon lärde sig så snabbt var väldigt skönt eftersom vi bara hade bara fem träningar innan SM. Mycket av tiden på sjön var också för att bara segla och prata, för att lära känna varandra och bli ett team. Jag märkte snabbt att vi passade så otroligt bra ihop och hade snabbt kul i båten! Nu var jag riktigt säker på att detta var den bästa gasten jag kunde hitta till Trissjolle SM.

 

Väl på plats på Oaxen Båtklubb för träningsdagen kändes allt riktigt bra. Vi var så samspelta, men tempot i övningarna var högt och vi kände stressen att hinna med i manövrarna nu när vi möte andra båtar på träningen. En båt gick klart bättre än oss på kryssen under träningsdagen och en viss osäkerhet om var vi stod i konkurrensen mot de andra båtarna infann sig…..

På fredagen var det Sprintsegling, något som jag tycker är riktigt kul! Vi startade bra och vann de tre första sprintracen i vår grupp. Det gav gott självförtroende i båten och en lättnad att allt kändes så bra! Det blev en lång dag och i slutet tappade vi lite av fokus och koncentration. Ett ödesdigert felbeslut i Sprintfinalen gjorde att vi seglade på lämärket och tyvärr även förstörde starten för Trissjolle 1014 Bosse Rogalin och Therese Ros. Vi tog ett straff och fick börja jaga ikapp. Vi lyckades segla upp oss till tvåa, så det var riktigt bra med den dåliga starten.

SM dag 1, lördag. Vi var båda spända, nervösa och förväntansfulla. Nu gällde det, allt vi tränat och prata om! Det blåste mycket när vi kom ut på fjärden, från 6-12 m/s. Vi pratade på vägen ut om att om vi kan få upp båten i planing på slören så kunde vi ha ett hemligt vapen. Första starten gick riktigt bra och jag tror att vi var uppe i ledningen ganska fort, men med minst två båtar hack i häl. Efter kryssrundningen var vi snabbt uppe med spinnakern och vårt hemliga vapen var nu avslöjat….  Vi seglade så fantastiskt bra och planade nästan hela tiden på båda slörarna. Vilken fart vi hade och vi gick snabbt ifrån våra konkurrenter. Vid lämärket hade vi dragit minst 100 meter mot närmsta konkurrent! Det var en fantastisk känsla att veta att vi kunde segla så snabbt på slörarna! Efter det bevakade vi mest vår ledning och seglade in som vinnare i första racet! Det var en skön känsla att veta att vi var minst lika snabba på kryssen, men snabbare på slören! Stämningen var på topp i båten med denna fantastiska start! Det gav självförtroende inför kommande seglingar. Segling två var lite liknande segling ett, så vi vann den på motsvarande sätt. Race tre och fyra var betydligt jämnare efter två sämre starter från mig. Vi lyckades dock sega oss om konkurrenterna och ta två vinster till.

Facit efter första dagen var 1,1,1,1, så vi var så fantastiskt glada och stolta över vår insats. Det var en fantastisk känsla att plana med Trissjollen i full fart på slörarna. Det kändes så tryggt och stabilt med Maja vid spinnakergajarna, så det var bara att pressa båten till max! Alla manövrar som jag brukar frukta på undanvindarna gick som en dans för Maja! Hon var lugn, konsekvent och snabb i alla våra manövrar och jag förstod allt mer att manövrarna och undanvindseglingen var vår styrka. Hur Maja kunde lära sig allt detta på bara fem träningar är mer än jag kan förstå! Jag har inte känt mig så trygg i en Trissjolle på undanvind i hård vind, men det var väl just den säkerheten som gjorde att vi kunde pressa båten hårdare och segla snabbare.

SM dag 2, ändrade förhållanden. Svagare vind 3-5 m/s och stabilare vindriktning. I dag skulle farten bli väldigt avgörande! Trea vid första kryssmärket, men precis efter de två i ledningen. Återigen en supergast i Maja som trimmade spinnakern så att vi kunde gå om på de två första slörarna. På kryssen utökade vi ledningen och tog en spik till. NU VAR SM-GULDET SÄKRAT! Vi var jublande glada efter att ha lyckats med vårt mål att vinna. Det var även skönt för mig som pressat Maja i början och sagt att vi seglar för att vinna, att vi tillsammans kunde uppfylla det målet!

Sista seglingen tappade vi lite koncentration innan start och gjorde inte våra normala förberedelser. Det var väl en naturlig reaktion på att guldet var klart. Detta resulterade till att vi blev osäkra på om vi tjuvstartat och vände tillbaka. Nu fick vi verkligen tända till och jaga ikapp. Vi seglade så fantastisk bra och Maja började prova nya sätt att trimma focken som vi inte testat tidigare. Hon släppte mer än jag brukar och hon hittade en fantastisk fart på kryssen.  Vi kände hur vi tuggade i snabb takt ifatt konkurrenterna. Vi nådde inte hela vägen, men kom på en god tredje plats, bara en meter i mål efter tvåan. För oss båda var det en riktigt kul segling för vi båda taggade till så enormt efter fadäsen i starten för att jaga ikapp.

Summa summarum; vi seglade fantastisk bra på SM!

För egen del var det ett av de bästa SM jag seglat genom hela min karriär. Jag har tränat väldigt mycket Laser Radial i år och fått många timmar på vattnet, så det bidrog mycket till min känsla och styrning av Trissjollen.

Vi gjorde så otroligt få misstag taktiskt och manövermässigt. Vi hade en grym fart på undanvindarna med Maja vid gajarna, speciellt när det blåste hårt under lördagen. Vi diskuterade alla våra vägval så att vi båda var överens och låg hela tiden ett steg framför i vår taktik, så att vi visste vad vi ville och vart vi ville segla. Vi hade ett fantastiskt bra samarbete – vi var ett dream team. Men framförallt så hade vi så himla kul i båten tillsammans!

Jag vet att inte Maja själv förstår, och än mindre alla andra utomstående som inte var med i båten, hur duktig Maja är som gast! Vi hade aldrig kunnat segla fortast av alla på undanvindarna utan Majas fantastiska manövrar och trim av spinnakern! Det var också så skönt att kunna lämna över ansvaret för focktrimmet till henne, så att jag slapp tänka på det. De få gånger jag kollade focken de två sista dagarna inför SM hade Maja alltid rätt skotning, så jag struntade i att kolla hur den var skotad under SM för att koncentrera mig på att styra.

Att Maja på så kort tid kunnat gå från enmansseglare till teamplayer och supergast kunde jag inte i min vildaste fantasi drömma om när jag frågade henne om hon ville segla med mig. Jag är så glad, lycklig och tacksam för att jag fått tillbringa denna extremt roliga helg med Maja – du är bästa Trissjollegasten!

Vi vann SM-guldet tillsammans och med stil!

/ Trissjolle 3045 Björn Sandberg

Guld - 3045 Björn Sandberg och Maja Wikman, Jollekappseglarna Västerås

 

 

 

 

Kallelse till årsmöte och till extra förbundsmöte i samband med SM 28-29 juli

Du som vill läsa kallelserna till Trissjolleförbundets årsmöte och Extra förbundsmöte kan göra så genom att scrolla ner på denna sida och läsa under rubriken för respektive kallelse. 

 

SM och Junior KLM i Trissjolle 2018 - Oaxen 28-29 juli - Anmäl dig idag!

SM och Junior KLM kommer seglas helgen 28-29 juli på Oaxens Båtklubb, strax söder om Södertälje. SM kommer i år att seglas som "traditionell" bankappsegling där alla startar samtidigt. Boka redan nu datumet i kalendern! 

Anmäl dig redan idag via årets SM hemsida Trissjolle SM 2018Där kan du också boka boende precis vid klubben, obs begränsat antal platser! Information om arrangerande klubb Oaxens Båtklubb finns via denna länk - Oaxens BK

Som vanligt gör vi SM till en seglarfest med många arrangemang i samband med SM! Programmet för SM är följande:

Torsdag 26 juli - Träningsdag och taktik/regelkväll 

Kostnadsfritt för medlemmar i Trissjolleförbundet. Är du inte medlem ännu betala 150 kr för individuellt medlemsskap eller 250 kr för familjemedlemskap. Klicka på länken för att läsa mer hur du blir medlem BLI MEDLEM

Fredag 27 juli - Sprinttävling

Lördag 28 juli - SM fleetrace dag 1 

Söndag 29 juli - SM fleetrace dag 2

Vi kan redan nu berätta att Oaxen Båtklubb har kommit väldigt långt i planeringen av 2018 års SM! Vi som varit på Oaxens BKs tävlingar tidigare kan meddela att det alltid är riktigt trevlig och välkomnande att segla på klubben. De har en stor fin seglingfjärd som SM kommer seglas på.

Kolla in den skapade trailern för SM 2018 via länken här Trailer SM 2018 Oaxen BK eller klicka på bilden nedan. 

 

Kallelse till Trissjolleförbundets årsmöte lördag 28 juli, Oaxens Båtklubb

Svenska Trissjolleförbundet kallar till ordinarie årsmöte för verksamhetsåret 1 juni 2017 – 31 maj 2018.  

Årsmötet kommer äga rum lördag 28 juli i samband med SM i Trissjolle. Mötet kommer hållas på Oaxens Båtklubb efter SM seglarnas slut den dagen. Tidpunkt och plats kommer att anslås på tävlingens officiella anslagstavla så snart deltagarna kommit in på land efter dagens seglingar.

Dagordning för årsmötet:

 1. Val av ordförande att leda årsmötets förhandlingar.
 2. Fråga om årsmötets behöriga utlysande.
 3. Val av 2 justeringsmän.
 4. Styrelseberättelse.
 5. Revisionsberättelse.
 6. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen.
 7. Val av ordförande jämlikt § 7.
 8. Val av 1-4 styrelseledamöter och suppleanter jämlikt § 7.
 9. Val av 2 revisorer jämte en revisorssuppleant jämlikt § 12.
 10. Fastställande av årsavgift.
 11. Beslut om antagande av förändrade och uppdaterade stadgar för Svenska Trissjolleförbundet. 
 12. Övriga frågor som anmälts till styrelsen senast en vecka före årsmötesförhandlingarna.

Du som medlem är välkommen att ta upp en fråga på årsmötet, under punkten ”11, Övriga frågor”. Du måste dock enligt stadgarna anmäla denna fråga senast en vecka före årsmötesförhandlingarna till styrelsen. Kontakta styrelsen på info@trissjolle.se, eller kontakta vice ordförande Björn Sandberg på telefon 0706-492367. 

Vill du läsa Svenska Trissjolleförbundets stadgar hittar du dem här Stadgar. Under punkt 11 ovan meddelas att styrelsen föreslår antagande om förändrade och uppdaterade stadgar för Svenska Trissjolleförbundet. Du kan läsa förslaget genom att scrolla ner till kallelsen för "Extra Förbundsmöte" nedan och läsa allt om det nya förslaget till stadgar. 


Ledamöter vars tvåårsmandat går ut i samband med årsmötet är följande:

 • David Keiller, 
 • Carl Axel Ridderstad
 • Sten Caap (avböjt omval)
 • Linda Wiig, ordförande, väljs på ett år. (avböjt omval)

Ledamöter som har ett år kvar på mandatet, dvs valdes under förra årets årsmöte på två år:

 • Erik Juntorp
 • Håkan Ros 
 • Björn Sandberg 

Suppleanter, vars mandat är ett år och går ut i samband med åtsmötet:

 • Johan Wåhlström
 • Joachim Stadig 

Revisorer och revisorssuppleant, vars mandat är ett år och går ut i samband med årsmötet. 

 • Per Wester, revisor
 • ​Anna Nirs, revisor  
 • Hans Enström, revisorssuppleant


Resultat- och Balansräkning för verksamhetsåret 2017/2018. 

 

Styrelsens förslag till budget för verksamhetsåret 2018/2019. 

 

Kallelse till extra förbundsmöte i Svenska Trissjolleförbundet 27 juli

Svenska Trissjolleförbundet kallar till extra förbundsmöte fredag 27 juli på Oaxens Båtklubb. 

Förbundsmötet kommer äga rum fredag 27 juli efter Sprintseglingarna, dagen före Trissjolle SM börjar. Tidpunkt och plats kommer att anslås på tävlingens officiella anslagstavla så snart deltagarna kommit in på land efter dagens seglingar. 

Anledningen till detta extra Förbundsmöte är att styrelsen har tagit fram ett förslag på förändrade och uppdaterade stadgar för Svenska Trissjolleförbundet.

Du kan läsa de befintliga stadgarna på Trissjolleförbundets hemsida via denna länk Befintliga stadgar
Du kan läsa styrelsens förslag till förändrade och uppdaterade stadgar nedan. 

Orsaken till ändringen är främst att styrelsen vill att medlemsavgiften skall gälla per kalenderår, och inte som nu per verksamhetsår 1/6 - 31/5. Styrelsen anser att det är mest naturligt att betala medlemsavgiften för ett kalenderår. Styrelsen tror att det förenklar för medlemmarna att förstå för vilken tid medlemsavgiften gäller. Vi har även passat på att justera vissa paragrafter och i möjligaste mån uppdatera språket i stadgarna. 

Dagordning för extra förbundsmötet:

 1. Mötets öppnande
 2. Upprättande av röstlängd
 3. Val av ordförande att leda årsmötets förhandlingar
 4. Val av sekreterare för årsmötet
 5. Val av två justeringsmän att tillsammans med mötesordföranden justera årsmötets protokoll
 6. Val av två rösträknare 
 7. Fråga om mötets behöriga utlysande 
 8. Beslut om antagande av förändrade och uppdaterade stadgar för Svenska Trissjolleförbundet. 
 9. Förbundsmötets avslutande


För att ändra stadgarna måste följande stadgar följas i dess nuvarande form:

§ 18 Extra möte
Extra förbundsmöte må hållas då så påfordras av styrelsen eller en tiondel av förbundets medlemmar skriftligen begärt detta. Kallelse till extra möte skall vara personlig och utsändas minst 14 dagar före mötet.

§ 19 Ändring av stadgarna
Ändring av stadgarna sker genom beslut därom å två på varandra följande möten, varav ett skall vara årsmöte. För sådant beslut fattande fordras, att 2/3 av de på mötet röstande biträder beslutet. Förslag om ändring må ej antagas med mindre frågan därom varit angiven i kallelsen till mötet.


Förlag till Trissjolleförbundet nya stadgar Gå direkt till arrangerande klubb Oaxens Båtklubbs speciella hemsida för Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap i Trissjolle via att klicka på bilden nedan! 

Klicka på bilden ovan för att komma till klubbens hemsida för Trissjolle SM 2018
 

Kort information om SM på Oaxen 28-29 juli

SM och Junior KLM kommer seglas helgen 28-29 juli på Oaxen Båtklubb, strax söder om Södertälje. SM kommer att seglas som "vanlig" bankappsegling detta år under SM.

Boka datumet i kalendern! 

Vi som varit på Oaxens BKs tävlingar tidigare kan meddela att det alltid är riktigt trevlig och välkomnande att segla på klubben. De har en riktigt stor fjärd som SM kommer på. 

Kolla in den skapade trailern för SM 2018 via länken här Trailer SM 2018 Oaxen BK eller klicka på bilden nedan.


  Senaste till salu:
  06 Sep Trissjolle typ 4…

  Senaste köpes:
  11 Nov sejlklar Trissjolle …

  Senaste inlägg:
  21 Apr Hej! Saknar hela…

 

   
Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930 •  Skicka e-post