Anmälda till SM: 2

 Resultat

  Gamla Mästare
  RM resultat
  SM 1997
  SM 1998
  SM 1999
  SM 2000
  SM 2001
  SM 2002
  SM 2003
  SM 2004
  SM 2005
  SM 2006
  SM 2007
  SM 2008
  SM 2009
  SM 2010
  SM 2011
  SM 2012
  SM 2013
  SM 2014
  SM 2015
  SM 2016
  SM 2017
  SM 2018
  SM 2019
  SM 2020
  SM 2021
  SM 2022
  SM 2023
  SM 2024
  Mästarnas Mästare
  

Trailer för Trissjolle SM år 2020 i Linköping

Kolla på Linköpings Jolleseglares fina trailer för årets Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap genom att klicka på bilden ovan! 

Trissjolleförbundet vill rikta ett väldigt stort tack till arrangerande klubbar Linköpings Jolleseglarklubb (LJS) och Linköpings Segelsällskap (LSS) för ett fantastiskt bra genomfört event, trots restriktionerna som Corona lagt på arrangemanget. En restriktion var bla begränsning på antalet medverkande besättningar. 

Vi vill även rikta ett stort tack till Trissjolleseglaren Bosse Rogalin i Triss 1014, i den arrangerande klubben Linköpings Jolleseglarklubb, för allt jobb som han lagt ner inför årets SM! 

Ordförande Karl-Åke Ragnarsson och Ulrika Hilldén gjorde en fantastisk insats under årets SM med att fotografera, intervjuva och rapportera från SM-tävlingarna. Det är de som gjort mycket av det som rapporteras här möjligt! Ulrika och Karl-Åke är ett team som gör Trissjolleförbundet till en av Sveriges absoluta bästa förbund på liverapportering från SM. Främst till förmån för alla som inte kunde vara på plats under tävlingarna, och för er som vill uppleva tävlingen i efterhand! 

 

Intervjuer på Trissjolleförbundets YouTube kanal från SM 2020

Kolla på intervjuer från årets SM på Trissjolleförbundets YouTube kanal via denna länk 

Trissjolle SM på Youtube, klicka här! 

Passa även på att kolla på alla Trissjollefilmer om Trissjolletrim och olika förslag till däckslayout på Trissjolleförbundets YouTube kanal! 

 

Kul statistik från Trissjolle SM och Juniorklassmästerskapet

Statistik från Trissjolle SM och Juniorklassmästerskapet som verkligen visar att Trissjollesegling är för alla! 

Kvinnor 7 st (17,5%)
Män 15 st (37,5%)

Tjej, ungdom 6 st (15%)
Kille, ungdom 12 st (30%)

Besättning med minst en tjej/kvinna 10 st (50%). Hälften, 50%, av besättningarna är alltså tjej/kvinnobesättningar, eller mixade besättningar! 

Fördelningen seniorer/juniorer är 55% seniorer och 45% ungdomar. 

Det är en kul läsning att se att Trissjolleklassen är en så jämlik klass mellan seniorer/ungdomar och tjejer/kvinnor och killar/män i besättningarna! 

 

Bilder från årets Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap

Via denna länk kan du se alla bilder som fotograf Fredrik Hellman har tagit under årets Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap 2020 i Linköping! 

Stort tack Fredrik för dina riktigt fina bilder! 

LÄNK TILL BILDER TRISSJOLLE SM 2020, eller klicka på bilden nedan för att komma till bildbanken från årets SM. 

Se alla fina foton på de individuella besättningarna tagna på land inför starten på Trissjolle SM av Ulrika Hilldén längst ner på denna sida. Stort tack Ulrika för alla fina bilder på besättningarna!

 

Resultat Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap i Linköping 1-2/8 

Resultat Juniorklassmästerskap i Trissjolle

Resultat och bilder från Trissjollefesten i Linköping finns även på arrangörens hemsida https://www.ljs.nu/Triss-SM2020/
 
Från vänster:  GULD Johan Kylebäck, Jonathan Llado Krensler, BRONS Elis Tolm Lagerkvist och Hanno Seifert.

Klassmästerskap för juniorer:

🏅Guld: Jonathan Llado Krensler och Johan Kylebäck, Bohus-Malmöns Båtklubb (BMBK)

🥈Silver: Marius Rydell och Christoffer Hallin Käringön Segelklubb (saknas på bilden ovan)

🥉Brons: Hanno Seifert och Elis Tolk Lagerkvist Domsands Båtsällskap

4:a Anja Larsson och Anna Ramsten 

5:a Johannes Sundberg och Carl Ramsten 

Juniorklassmästerskapet är öppet för alla besättningar som består av två ungdomar. För att klassas som ungdom skall ingen i besättningen vara äldre än 20 år, dvs inte vara född före 1 januari 2000.

 

Resultat Trissjolle SM

Resultat och bilder från Trissjollefesten i Linköping finns på arrangörens hemsida https://www.ljs.nu/Triss-SM2020/

 


Prispallen från vänster: Johan Kylebäck, Jonathan Llado Krensler, Björn Sandberg, Claes Gilborne, Joachim Stadig och Johanna Stadig

Prisutdelningen SM i Trissjolle 2020 Linköping

🏅Guld: Claes Gilborne, SS Kaparen och Björn Sandberg, GKSS

🥈Silver: Jonathan Llado Krensler och Johan Kylebäck, Bohus-Malmöns Båtklubb (BMBK)

🥉Brons: Joachim Stadig och Johanna Stadig, Borås Segelsällskap

 

Intervju med Sprintmästare i Trissjolle år 2020 - Jonathan Llado Krensler och Johan Kylebäck

Snabbaste besättningen i "Trissjolle Sprint" på fredagen inför SM-helgens seglingar var:
- Jonathan Llado Krensler, rorsman
- Johan Kylebäck, gast.

De representerar Bohus-Malmöns Båtklubb (normalt seglar de E-jolle i Hjuvik, för Hjuvik Båtklubb). 

De är en för året helt ny och spännande ungdomsbesättning från Hjuvik, Göteborg, Båda mycket framstående E-jolleseglare från Hjuvik. 

- Johan Kylebäck, är fn rankad som 13:e i E-jolle på Sverigerankingen. 6:a JSM 2019, Seglade E-jolle EM 2019. 

- Jonathan Llado Krensler är fn rakad 1:a i E-jolle på Sverigerankingen, VM 5:a år 2019, EM 4:a år 2019. 

Familjen Kylebäck har nyligen köpt den framgångsrika Trissjollen 1395 från Pelle Dahlöf, Arkösund. 1395 har på tre tidigare SM starter vunnit tre bronsmedaljer! Till dessa historiska resultat läggs nu årets Guld i "Trissjolle Sprint, Trissjolle SM-Silver och ett Guld i Juniorklassmästerskapet. 

De är nya i klassen sedan slutet av juni, så det är imponerande hur snabbt en duktig ungdomsbesättning kan prestera på topp in Trissjolle. Detta trots att Trissjollen anses vara en lite svårt båt att behärska till en början! 

Intervju med segrarna kan du kolla på i Facebookgruppen Trissjollen via denna länk https://www.facebook.com/groups/334392718409/ eller genom att klicka på bilden nedan. 

Välkomna i Trissjolleklassen Johan och Jonathan och grattis till er första seger i Trissjolle Sprint!


Johan Kylebäck och Jonathan Llado Krensler

 

Intervju med Svenska Mästarna år 2020 i Linköping

Intervju med vinnarna av Trissjolle SM 2020 Claes Gilborne , SS Kaparen och Björn Sandberg, GKSS. 

 

Claes Gilbornes sammanfattning från SM-guldet i Trissjolle SM

Årets stora begivenheten för Trissjolleseglare var naturligtvis årets Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap! I år avgjordes dessa på sjön Roxen med Linköpings Jolleseglarklubb som arrangör. Linköpings Jolleseglarklubb genomförde arrangemanget på allra bästa sätt!


För Björn Sandberg och undertecknad började förberedelserna inför mästerskapet redan under våren, men det blev en hel del förhinder under detta märkliga år med restriktioner pga Corona. Totalt blev det ändå ett antal träningar med bra kvalitet på vattnet i Gottskär. Väl på plats i Linköping kändes det som träningen gett gott resultat och samarbetet i båten fungerade riktigt bra! Det var mycket tack vare Björns rutin i Trissjollen, och han är så lätt att komma överens med.

Tävlingarna genomfördes i månadsskiftet juli/augusti och det sämre sommarvädret som dittills dominerat, övergick i högsommarväder. Det medförde så lätta vindar att första sprintstarten var tvungen att skjutas upp i väntan på vind. När väl grundomgången kom igång utkristalliserades ett antal duktiga besättningar till finalen, som vanns av rorsman Jonathan Llado Krensler och gast Johan Kylebäck från BMBK, Bohus-Malmön.

Mellan grundomgången och finalen, var Björn och jag något ouppmärksamma och hade drivit en bit från startlinjen, när varningssignalen ljöd. Vi insåg det omöjliga att hinna fram i tid till starten, fastän Björn paddlade frenetiskt till förberedelsesignalen 2 min innan start. När vi skar startlinjen var alla båtar redan iväg och vi som sist startande. Vi lyckades trots malören bli tvåa, vilket vi var mycket nöjda med.

Lördagen den 1:a augusti startade Trissjolle SM och de behagliga sommarvindarna var fortfarande svaga - som en lätt bris. Tre seglingar genomfördes under dagen med många kompetenta besättningar som deltog i varierande åldrar, något som kännetecknar trissjolleklassen. Glädjande var att flera av båtarna har yngre meriterande seglare som attraherats av klassen. Björn och jag var mycket nöjda efter dagens tre inledande seglingar med två vinster och en andraplats.

Söndagens tre avslutande seglingar genomfördes under liknande väder och vindförhållande. Vår målsättning var att segla kontrollerat, vilket inte var helt lätt, med alla vindskift. Vi lyckades ganska väl och slutade trea i den första seglingen. Segling nummer två för dagen, var mer framgångsrikt taktiskt för vår del och vi vann den. Då var SM-guldet klart och vi kunde avsluta den sista seglingen som vi inledde mästerskapet med en ytterligare en vinst. Totalt fyra vinster var det avgörande som ledde fram till SM-guldet för Björn och mig. Ett överraskande bra resultat, eftersom det var första gången vi tävlade tillsammans! Vinsten gjorde också att vi därmed också kvalificerade till Mästarnas Mästare och där representera klassen Trissjolle!

Vid pennan
Claes Gilborne

 

Bilder på alla deltagande besättningar på Trissjolle SM år 2020


Alla seglare från Trissjolle SM år 2020 önskar dig välkommen till Trissjolle SM 2021 i Gottskär, Onsala, Göteborg! 
 


Julia Hoffman och Rebecka Em, 6012
Se en intervju med besättningen via denna länk till Youtube, LÄNK TILL YOUTUBE


Anna Ramsten och Anja Larsson, 5134


Carl Ramsten och Johannes Sundberg, 4221
Se en intervju med besättningen via denna länk till Youtube, LÄNK TILL YOUTUBE
 


Johan Kylebäck och Jonathan Lllado Krensler, 1395
Se en intervju med besättningen via denna länk till Youtube, LÄNK TILL YOUTUBEElis Tolm Lagerkvist och Hanno Seifert, 2209
 


Marius Rydell och Christoffer Hallin, 3327


Henrik Abrahamsson och Gustav Gerdin, 3436
 


Joachim och Johanna Stadig, 5380
 


Håkan och Sofie Ros, 2689
 


Pierre och Carl Svedberg, 1125Josefine Malm och Claes Nylander, 4452


Mikael Jacobsson och Simon Evertsson, 919


Oliver och Stefanie Seifert, 7021


Bo Rogalin och Therése Ros, 1014Peter och Joakim Lövgren, 7032


Jenny Gustafsson och Anja Gustafsson, 7001

>
Oskar och Bertil Röös, 919


Tomas och Linnéa Berg, 2534


Johan Wåhlström och Merike Andrekson, 5221
 


Björn Sandberg och Claes Gilborne, 2130 
Se en intervju med besättningen via denna länk till Youtube, LÄNK TILL YOUTUBE

 

Inslag i lokala dagstidningen "Corren" inför Trissjolle SM

 

Uppföljning efter Trissjolle SM i lokala dagstidningen "Corren"

 

Trissjolle SM 2020, Linköping, snart fullt! (söndag 5 juli) 

Idag söndag 5 juli återstår bara en "direktplats" till Trissjolle SM i Linköping 1-2 augusti! Det är alltså 24 av 25 platser i årets SM som redan är bokade!

Det kommer att upprättas en kölista när 25 är anmälda, så anmäl dig snarast för att få en bra plats i kön. Det finns minst en besättning som är osäker om de kommer, så det kommer finnas plats för fler.

Sprinten är full med 18 deltagande besättningar, men samma där ställ dig på kö för någon har aviserat att de kanske inte kommer.

Kul att intresset för årets SM är så stort och synd att vi pga Covid-19 är begränsade till 25 deltagande besättningar! Vi hade kunnat bli många, många fler!  

Trissjolle - en klass i medvind!

 

OBS! Antalet besättningar på SM är begränsat till 25 st pga Covid-19 

Årets Trissjolle SM är begränsat till 25 besättningar! Nu är redan 23 (2020-06-26) besättningar anmälda, så först till kvarn! 

Kölista kommer upprättas, om någon av de 25 först anmälda besättningarna avanmäler sig. 

Anmälan via denna länk www.ljs.nu/Triss-SM2020/

Denna begränsning på 25 deltagare beror på restriktionen att ha samlingar på max 50 personer, enligt Svenska Seglarförbundets rekommendation. Svenska Seglarförbundet bygger sin rekommendation på Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets riktlinjer. Du kan läsa mer via denna länk Seglarförbundets restriktioner. Funktionärer räknas inte in enligt tolkning av Polismyndigheten, utan det är bara deltagarna som räknas. 

 

Trissjolle SM 2020, Linköpings Jolleseglarklubb, 1-2 augusti - Välkomna! 

   

 

Det kostar inget att anmäla sig idag – du betalar först senast 19 juli!
Betalning görs senast 19 juli till Swish 0734180173 (mottagare Pär Hammarström). Ange som referens, Sprint eller SM, namn och segelnummer.

Till det datumet vet vi med säkerhet om Trissjolle SM kommer att arrangeras som planerat, så du har inget att förlora på en tidig anmälan! Det visar bara på ditt engagemang och stöd för Trissjolleklassen!

Vi inväntar Svenska Seglarförbundets formella klartecken, men i ett mail är de mycket positiva till att årets SM kommer att kunna genomföras 1-2 augusti som planerat. 

Vi är därför mycket tacksamma om du anmäler dig redan idag via Sailarena https://www.sailarena.com/sv/se/club/ljs/svenskt-masterskap-for-trissjolle3/

Program för Trissjollefesten och Trissjolle SM:
              - Torsdag 30 juli  - Träningsdag med start kl 13 samt Regelkurs
              - Fredag 31 juli    - Sprinttävling på dagen, se separat inbjudan på Sailarena.
              - Lördag 1 aug     - Dag 1, Trissjolle SM och Årsmöte. Se separat inbjudan på Sailarena. 
              - Söndag 2 aug     - Dag 2, Trissjolle SM och Prisutdelning.

Mer information om årets Trissjollefest och Trissjolle SM:

Linköpings Jolleseglarklubb: www.ljs.nu/Triss-SM2020/
Trissjolleförbundets: http://www.trissjolle.se/index.php?val=69&sidebar=&lang=swe

 

Mer information om årets Trissjollefest och Trissjolle SM 1-2 augusti! 

 

   

Årets Trissjollefest och Trissjolle SM år 2020 kommer arrangeras av LJS, Linköpings Jolleseglare och Linköpings Segelsällskap i sjön Roxen under tiden 30/7-2/8. Fina seglarvatten nära klubben! 

Aktuell information om årets SM-aktiviteter och SM-arrangören LJS finns här www.ljs.nu/Triss-SM2020/​. Där finns länk till anmälan! 

Anmäl dig väldigt gärna till SM och Sprinttävlingen redan idag! Många anmälda tidigt lockar ännu fler att vara med! Vi tackar för din tidiga anmälan för att vi skall bli fler som lockas vara med på SM! 

Anmäl dig idag utan kostnad - betala först 19 juli!
Fri avbokning om du får förhinder tills 19 juli! 

(Betalning görs senast 19 juli till Swish 0734-180173 (mottagare Pär Hammarström). Ange som referens, Sprint eller SM, namn och segelnummer. )

Linköping ligger väldigt bra till för att locka båtar från både västkusten och ostkusten. Nästan lika långt från Stockholm som från Göteborg, så nästan mittemellan och lika nära för alla!

Linköping, LJS, har arrangeras många Trissjolleaktiviteter genom åren och därför är det riktigt kul att de vill arrangera Trissjolle SM och Juniorklassmästerskap i Trissjolle 1-2/8. Det blir som vanligt en Trissjollefest med både träningsläger och Sprintmästerskap under torsdag-fredag innan Trissjolle SM. 

Efter succén på Bohus-Malmön år 2019 med hela 36 startande Trissjollar ser vi fram emot årets stora Trissjollefest i Linköping! 

Till Trissjollefesten är alla välkomna, både nybörjare och rutinerade Trissjolleseglare. Torsdagens träningsläger är ett perfekt sätt att komma in som ny i klassen, och för rutinerade att förbereda sig inför Trissjolle SM. 

Boka det i era kalendrar redan nu och boka boende! 

Läs aktuellt information om årets SM-arrangemang på arrangerande klubb LJSs hemsida  https://www.ljs.nu/Triss-SM2020/

Toppbåtarna med en ett brons från SM 2019 Henrik Abrahamsson och Sebastian Knaack i båt 3436 och på 4:e plats Bosse Rogalin och Therese Ros i 1014 är hemmaseglare från klubben LJS i Linköping, så de kommer bli ännu farligare nästa år! 


Hemmaseglarna Therese Ros och Bo "Bosse" Rogalin på Triss 1014 samt Sebastian Knaack och Henrik Abrahamsson på Triss 3436. Fråga dem om seglingsvattnen på Roxen!        Foto Hans Haak

    

 

Alla seglare från senaste SM på Bohus-Malmön år 2019 hälsar dig välkommen till SM och Junior Klassmästerskap i Linköping år 2020!


​Alla deltagare samlade när Trissjolle SM seglades på Bohus Malmön år 2019.     Foto Hans Haak
Det var hela 36 besättningar med på SM år 2018 på Bohus-Malmön! Kan vi bli ännu fler i Linköping?! 

 

Dubbla SM-mästarna från år 2011 och 2014, Bo Rogalin och Therese Ros, hälsar alla välkomna till deras hemmaklubb Linköpings Jolleseglare! 


SM-mästare år 2011 och 2014 på Bohus-Malmön, Bo Rogalin och Therese Ros.  Foto Hans Haak
 


Bo Rogalin och Therese Ros i en fartfylld bild från Trissjolle SM år 2018, Oaxens Båtklubb. Foto Hans Haak. 


   

                                                                

 

 


  Senaste till salu:
  06 Sep Trissjolle typ 4…

  Senaste köpes:
  11 Nov sejlklar Trissjolle …

  Senaste inlägg:
  21 Apr Hej! Saknar hela…

 

   
Svenska Trissjolleförbundet
Ordförande: Joachim Stadig • 0705-406930 •  Skicka e-post